KONCERT

Mešani pevski zbor Slovenski cvet iz mesta MOERS v Nemčiji

Gotska cerkev Matere božje na Gorci v Malečniku, sobota, 20. 5. 2023, 19.00

vstop prost

 

Zbor "Slovenski cvet" je bil ustanovljen in je začel delovati leta 1977. Pevce je zbiral in za zborovsko petje navdušil takratni duhovnik Pavel Uršič. 

Nastopajo na cerkvenih in državnih prireditvah ter še ob raznih drugih priložnostih. Vsa leta prepevajo bodisi samostojno ali pa še s kakšno slovensko skupino ali zborom. Tudi v zadnjem obdobju imajo letno do deset samostojnih nastopov, večkrat pa sodelujejo kot gostujoči zbor pri drugih slovenskih društvih. Organizirali in izvedli pa so že nekaj koncertov za pretežno nemško publiko in dosegli zavidljive ocene.

V vseh petinštiridestih letih v Porurju skoraj ni bilo slovestnosti slovenskih društev brez pevcev "Slovenskega cveta".

Nastopali so v Švici, Franciji, Belgiji, Nemčiji, Kanadi, na Švedskem, Nizozemskem in v Sloveniji.

Vsa leta z veseljem in ponosom zastopajo Slovenijo in njen narod. V svojih vrstah imajo člane, ki so vešči tudi govorjene besede, recitiranja in igre. Tako so najihova domena pogosto celotni programi posameznih prireditev. Iz  zbora je nastal tudi moški zbor "Slovenski fantje."

Zbor vodi Iztok Kešpret, ki je odilčen vokalist. Zbor vodi že več kod 30 let.

Danes šteje zbor 21 stalnih pevcev. Srečni so, da imajo pevce tudi iz druge generacije, ki se je navdušila za petje čudovitih slovenskih pesmi. Slovenski zbori v okolici jim zavidajo tak podmladek.

Veselimo se, da bo mešani pevski zbor iz mesta Moers v Nemčiji nastopil v cerkvi na Gorci v Malečniku.